Hodnocení whisky podle výrobce: Aroma: citrusové plody (citron, limetka), náznak medu a borové pryskyřice, v pozadí rašelinné a sladové tóny. Chuť: kouřová s obilnými a sladovými příchutěmi, vysychá do kořeněných, pepřových tónů následovaných jemným květinovým koncem. Hodnocení podle M. Nouet (Whisky Magazin): Aroma: květinové, s náznakem čerstvě pokáceného dubu, sladové tóny, zahradní máta, sušící se seno, ozvěna lesních vůní, závan vanilky. Chuť: hebká a občerstvující, povzbuzující mátovost, bylinková (andělika, anýz, meduňka) okořeněná zázvorem, vzdálená ozvěna rašeliny. Dokončení: přetrvávající suchost, pražené oříšky. Hodnocení podle whiskyguide.com Aroma: citrus, slad, jemný kouř. Chuť: lehce až středně tělnatá, ovocná, vanilková, náznaky sladu a kouře. Dokončení: suché a sladové.
Benromach
V následujících letech to bude triviální otázka pro whiskové fanoušky: která pálenice oslavila své sté výročí tím, že se znovu narodila? Odpověď: maličká pálenice Benromach v severním Speyside, ležící ve starobylém městě Forres. A znovuotevření Benromach přivedlo nejslavnější nezávislou skotskou stáčírnu ze všech, Gordon & MacPhail, do té nejvýlučnější z branží: pálení whisky. Skutečnost, že si rodina Urquhartova, jíž patří Gordon & MacPhail, zvolila koupi speysideské pálenice, sotva někoho překvapí, protože Gordon & MacPhail je součástí Speyside stejně