Skip to content
BLACKWELL|BLACKWELL

BLACKWELL

Chris Blackwell, stojící za touto značkou, byl zakladatelem Island Records, hudebního vydavatelství, jež seznámilo svět s Bobem Marleyem a hudbou reggae. Chris pokračuje v představování opravdové Jamajky rodinným receptem, který láme formu tradičního tmavého rumu stylem „Black Gold“. Blackwell je tmavý, dva až čtyři roky zrající rum vyráběný na Jamajce. Rum je dokonale vyvážen v komplexitě, charakteru a jemnosti. Tento rum si můžete vychutnat čistý, ve formě twistu na klasický Old Fashioned, nebo v některé ze signature koktejlů, jako jsou například Golden-Eye nebo Black-n-Stormy.

Celý článek »
RUM NATION BARBADOS 10 Y.O.

RUM NATION BARBADOS 10 Y.O.

Rum Nation Barbados 10 y.o. se vyrábí z melasy cukrové třtiny na destilační koloně a poté je v různém poměru blendován. Aby získal sladký, rázný nádech vanilky, je stařený v Karibiku v sudech z amerického dubu po bourbonu. Předtím, než je stáčen, ukládá se v italském Piemontu (oblast, ze které pochází víno Nebbiolo) na dobu 18/24 měsíců do sudů po španělské brandy.

Celý článek »
CONTRABANDO

CONTRABANDO

Rum vyrábí v Dominikánské republice mistr Don Pedro Ramón, který pokračuje v klasické výrobě rumu používané na Kubě, odkud jeho rodina pochází. Rodina původem z Mallorky se na Kubě usadila v polovině 19. století a poté založila a mnoho let provozovala cukrovar a palírnu.

Celý článek »
Diplomático Batch Kettle

Diplomático Batch Kettle DC NO. 1

Destilační zařízení „Batch Kettle“ bylo přivezeno do palírny Diplomático v La Miel v roce 1959 z Kanady, kde se používalo pro výrobu whisky. Tento unikátní periodický destilační systém je v podstatě kombinací atypického destilačního kotle a kolony.

Celý článek »
DON PAPA Black 10 Y.O.

DON PAPA Black 10 Y.O.

Don Papa je rum temně jantarové barvy. Zrál ve znovu vypálených sudech, ve kterých byla předtím uložena americká whiskey, po dobu deseti let. Má hluboké, bohaté a svůdné aroma plné ovocných tónů. V chuti se projevují výraznější tóny sušeného ovoce a kakaa s náznakem dřeva. Je lahvován při vyšším obsahu alkoholu 43%. Výraznější, silnější a temnější Don Papa.

Celý článek »
Auténtico Nativo

AUTÉNTICO NATIVO 15 Y.O. BOX

Auténtico Nativo pochází z Panamy, konkrétně z centrální oblasti Herrera, ovlivněné Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé. Oblast oplývá bohatou vulkanickou půdou, místní třtina má velmi vysoký obsah cukru a melasa z ní je ideální pro výrobu rumu.

Celý článek »
Diplomático Barbet Column

Diplomático Barbet Column DC NO. 2

Řada Diplomático Distillery Collection představuje rumy, vyrobené na různých destilačních zařízeních, kterými disponuje společnosti DUSA (Destilerias Unidas S.A.). Milovníci prvotřídních destilátů se tak budou mít možnost postupně seznámit s různými chuťovými profily rumů, v závislosti na použitých destilačních zařízeních a budou si tak moci vychutnat čisté esence rumů Diplomático.

Celý článek »
Cafe Bulldog Angostura 1919

ANGOSTURA 1919

Jeden z nejúspěšnějších rumů Angostura, pojmenován po roce, kdy byl poprvé uložen do sudů. Lehký blend rumů, jež zrály ve znovu vypálených sudech po bourbonu až osm let. Chuťově mimořádně vyvážený, na patře suchý s náznaky karamelu, pražených ořechů, vanilky, pepře a stopami vypáleného dřeva, které přetrvávají. Rum určený pro pomalé popíjení s komplexním aroma kakaa, vanilky a kokosu.

Celý článek »
Cafe Bulldog Hispanico Elixir

Hispánico „Elixír”

Hispánico je naprosto unikátní směs vyzrálých rumů pocházející výhradně z hispánských (tedy kromě jiného španělsky mluvících zemí, jinak historicky provázaných právě se Španělskem , kontinentálních zemí Jižní a Střední Ameriky a Karibských ostrovů, s dominantním zastoupením Venezuely a Dominikánské republiky.

Celý článek »
Cafe Bulldog Contrabando 5 yo

Contrabando 5 yo

Rum vyrábí v Dominikánské republice mistr Don Pedro Ramón, který pokračuje v klasické výrobě rumu používané na Kubě, odkud jeho rodina pochází. Rodina původem z Mallorky se na Kubě usadila v polovině 19. století a poté založila a mnoho let provozovala cukrovar a palírnu. V roce 1959 po začátku revoluce část rodiny emigrovala do Dominikánské republiky. V nové domovině našla ideální podmínky pro výrobu rumu a inspirováni původními recepty a rodinnou historií založili malou destilerii, kde dnes vyrábí pravý karibský rum. Rum objevil španělský cestovatel, když byl na dovolené. Několik neoznačených lahví přivezl domů jako dárek a připomínku chutí a vůní, které tam objevil a které ho oslovily.

Celý článek »