Rum ze speciálních zásob, jenž se zrodil ze staré rodinné receptury ve starobylém městě Santiago de Los Caballeros , přezdívaném La Antigua Guatemala La Antigua Guatemala bylo prvním hlavním městem Střední Ameriky, založeným během kolonizace Španěly roku 1541. Je známé svými tradicemi , které jsou silně spjaty s vírou a které se promítly do nádherné architektury tamních kostelů a klášterů. Léta po založení město postihlo zemětřesení, v jehož důsledku se zřítily stropy několika klášterů. Zůstaly neopraveny a tato pomyslná „ okna do nebes “ tak ohromují návštěvníky A právě to posloužilo jako inspirace názvu rumu Miracielo Mira, cielo !!““= Podívej, nebesa! nebesa!“), značku, jež je hluboce provázaná s historií a tradicemi města „La Antigua Guatemala“. Když došlo ke sloučení guatemalských výrobců destilátů, recepturu rumu Miracielo se podařilo utajit. O několik let později byly objeveny jak lahve s původním destilátem, tak tajná receptura, a rum Miracielo tak mohl znovu spatřit světlo světa.
Výroba
Receptura rumu Miracielo se nezměnila už od roku 1953 . Vyrábí se ručně, pomocí macerace ovoce a koření, jejichž kombinace evokuje chutě dezertů městečka La Antigua. Nedílnou součástí výrobního procesu je macerace vanilky, čerstvých švestek a rozinek , které se do rumu přidávají během procesu staření . Skvěle reprezentují koloniální kuchyni spojení starých španělských technik a ingrediencí z Nového světa. Výsledný produkt má díky nim svou nezaměnitelnou chuť a aroma. Je velmi jemný a lehce kořeněný. Důraz na řemeslnou výrobu rumu Miracielo je umocněn malosériovou produkcí a designem luxusní láhve, jejíž hrdlo je opatřeno ručně vyráběným koženým páskem.
- Objem: 0,7 l
- Obsah alkoholu: 38 %
- Řemeslná výroba za využití procesu macerace
- Ručně vyráběný kožený pásek na láhvi
- Malosériová výroba
- Doporučené servírování: Čistý/na ledu/se šálkem kávy