Cardhu
The distillery was set up by John Cumming, who had previously been a whisky smuggler, in 1824. The distillery was sited high up on Mannoch Hill, above the River Spey due to the peat softening the water.
The distillery was set up by John Cumming, who had previously been a whisky smuggler, in 1824. The distillery was sited high up on Mannoch Hill, above the River Spey due to the peat softening the water.
Sat just along the coast from Port Askaig, Caol Ila looks out over the Sound of Islay towards Jura. Despite its relative proximity…
Our beloved Bunnahabhain — which means ‘mouth of the river’ in Gaelic, as it stands at the mouth of the Margadale Spring on the shores of the Sound of Islay
Although BenRiach started producing malt whisky back in 1898, the distillery was a victim of unfortunate timing; BenRiach was operational for just two years before the ‘Pattison crash’, in 1900, resulted in a period of hardship for the entire whisky industry, and the resultant closure of many distilleries.
Řada Diplomático Distillery Collection představuje rumy, vyrobené na různých destilačních zařízeních, kterými disponuje společnosti DUSA (Destilerias Unidas S.A.). Milovníci prvotřídních destilátů se tak budou mít možnost postupně seznámit s různými chuťovými profily rumů, v závislosti na použitých destilačních zařízeních a budou si tak moci vychutnat čisté esence rumů Diplomático.
Chris Blackwell, stojící za touto značkou, byl zakladatelem Island Records, hudebního vydavatelství, jež seznámilo svět s Bobem Marleyem a hudbou reggae. Chris pokračuje v představování opravdové Jamajky rodinným receptem, který láme formu tradičního tmavého rumu stylem „Black Gold“. Blackwell je tmavý, dva až čtyři roky zrající rum vyráběný na Jamajce. Rum je dokonale vyvážen v komplexitě, charakteru a jemnosti. Tento rum si můžete vychutnat čistý, ve formě twistu na klasický Old Fashioned, nebo v některé ze signature koktejlů, jako jsou například Golden-Eye nebo Black-n-Stormy.
Don Papa je rum temně jantarové barvy. Zrál ve znovu vypálených sudech, ve kterých byla předtím uložena americká whiskey, po dobu deseti let. Má hluboké, bohaté a svůdné aroma plné ovocných tónů. V chuti se projevují výraznější tóny sušeného ovoce a kakaa s náznakem dřeva. Je lahvován při vyšším obsahu alkoholu 43%. Výraznější, silnější a temnější Don Papa.
Rum vyrábí v Dominikánské republice mistr Don Pedro Ramón, který pokračuje v klasické výrobě rumu používané na Kubě, odkud jeho rodina pochází. Rodina původem z Mallorky se na Kubě usadila v polovině 19. století a poté založila a mnoho let provozovala cukrovar a palírnu.
Rum Nation Barbados 10 y.o. se vyrábí z melasy cukrové třtiny na destilační koloně a poté je v různém poměru blendován. Aby získal sladký, rázný nádech vanilky, je stařený v Karibiku v sudech z amerického dubu po bourbonu. Předtím, než je stáčen, ukládá se v italském Piemontu (oblast, ze které pochází víno Nebbiolo) na dobu 18/24 měsíců do sudů po španělské brandy.
Destilační zařízení „Batch Kettle“ bylo přivezeno do palírny Diplomático v La Miel v roce 1959 z Kanady, kde se používalo pro výrobu whisky. Tento unikátní periodický destilační systém je v podstatě kombinací atypického destilačního kotle a kolony.