Skip to content
Auténtico Nativo

AUTÉNTICO NATIVO 15 Y.O. BOX

Auténtico Nativo pochází z Panamy, konkrétně z centrální oblasti Herrera, ovlivněné Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé. Oblast oplývá bohatou vulkanickou půdou, místní třtina má velmi vysoký obsah cukru a melasa z ní je ideální pro výrobu rumu.

Celý článek »
Diplomático Barbet Column

Diplomático Barbet Column DC NO. 2

Řada Diplomático Distillery Collection představuje rumy, vyrobené na různých destilačních zařízeních, kterými disponuje společnosti DUSA (Destilerias Unidas S.A.). Milovníci prvotřídních destilátů se tak budou mít možnost postupně seznámit s různými chuťovými profily rumů, v závislosti na použitých destilačních zařízeních a budou si tak moci vychutnat čisté esence rumů Diplomático.

Celý článek »
Cafe Bulldog Angostura 1919

ANGOSTURA 1919

Jeden z nejúspěšnějších rumů Angostura, pojmenován po roce, kdy byl poprvé uložen do sudů. Lehký blend rumů, jež zrály ve znovu vypálených sudech po bourbonu až osm let. Chuťově mimořádně vyvážený, na patře suchý s náznaky karamelu, pražených ořechů, vanilky, pepře a stopami vypáleného dřeva, které přetrvávají. Rum určený pro pomalé popíjení s komplexním aroma kakaa, vanilky a kokosu.

Celý článek »
Cafe Bulldog Edradour Ballechin 13 yo

Ballechin 13 yo 2004 SFTC Burgundy

The Ballechin 13 Year Old 2004 (cask 201) is a heavily-peated, single malt Scotch whisky brought to us by the ‚Straight from the Cask‘ series. Bottled July 2017 after it was distilled by Edradour in April 2004, it matured in a Port cask with an outturn of 409 bottles.

Celý článek »
Edradour 10 yo 57.6% Bottling Note

Edradour 10 YO

Edradour je jedním z nejmenších lihovarů Skotska a vytváří poměrně unikátní single malt. Má složitější vůni ovoce, vanilky a sherry. Chuť je svůdná s tóny ječmene a opékaných mandlí. Distilerie Edradour byla založena roku 1825 spolkem farmářů v oblasti Highlands jako nejmenší distilerie ve Skotsku. V roce 1841 byla převzata společností John McGlashan and Company a oficiálně pojmenována Edradour. V roce 2002 byla koupena společností Signatory. Voda používaná k výrobě pochází z pramene A Spring on Ben Vrackie. Výrobní proces je založen dvou destilačních přístrojích a jako jediná a poslední distilerie používá klasický Mortonův chladič.

Celý článek »
Cafe Bulldog Caol Ila distillers edition

Caol Ila Distillery Edition

Aroma: typicky čistá koncentrovaná Caol Ila – rašelinná a medicínská, bohatě ovocná, kořeněná a voňavá. Chuť: nejprve udeří sladkost a sladovost, ale vzápětí jsou přehlušeny rašelinným kouřem, typická příchuť táboráku, celkově krásně vyvážená, komplexní, elegantní whisky. Dokončení: dlouhé, oblé.

Celý článek »
Cafe Bulldog Wolfburn Aurora

Wolfburn Aurora

Vůně je mandlová s pekanovými ořechy a Sherry poznámky. V chuti najdete rozinky, rybíz, více smíšené ořechy a čerstvý ječmen.

Celý článek »
Yamazakura Blender

Yamazakura Blended

Vůně oranžových květů a jemné tóny zemitého dubu. Chuť je ovocná, slaný karamel. Povrchová úprava je středně dlouhá a bohatá na vanilku.

Celý článek »
Cafe Bulldog Pirates Grog 5 yo

Pirates Grog 5 yo

Pirate Grog je výjimečný rum, který bude vynikat v každé sbírce. Rum zraje v americkém dubu v Bourbon sudech po dobu pěti let, než je smíchán v malých sériích na karibském ostrově Roatán (který je známý svou pirátskou historií ). Bohatá zlatá barva je dosaženo během procesu stárnutí, což zajišťuje, že je to lahodně hladký s bohatou chutí vanilky, karamelu a rozinek.

Celý článek »
Cafe Bulldog Contrabando 5 yo

Contrabando 5 yo

Rum vyrábí v Dominikánské republice mistr Don Pedro Ramón, který pokračuje v klasické výrobě rumu používané na Kubě, odkud jeho rodina pochází. Rodina původem z Mallorky se na Kubě usadila v polovině 19. století a poté založila a mnoho let provozovala cukrovar a palírnu. V roce 1959 po začátku revoluce část rodiny emigrovala do Dominikánské republiky. V nové domovině našla ideální podmínky pro výrobu rumu a inspirováni původními recepty a rodinnou historií založili malou destilerii, kde dnes vyrábí pravý karibský rum. Rum objevil španělský cestovatel, když byl na dovolené. Několik neoznačených lahví přivezl domů jako dárek a připomínku chutí a vůní, které tam objevil a které ho oslovily.

Celý článek »