Fabio Rossi, majitel společnosti Rum Nation, osobně vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Rum Nation Barbados 10 y.o. se vyrábí z melasy cukrové třtiny na destilační koloně a poté je v různém poměru blendován. Aby získal sladký, rázný nádech vanilky, je stařený v Karibiku v sudech z amerického dubu po bourbonu. Předtím, než je stáčen, ukládá se v italském Piemontu (oblast, ze které pochází víno Nebbiolo) na dobu 18/24 měsíců do sudů po španělské brandy. Díky svěžímu a lehkému chuťovému profilu s tóny máty se pije s lehkostí a je skvělý i v koktejlech. Tento letní, prosluněný rum je perfektní pro začátečníky, nicméně zaujme i znalce.
Rumový Valentýn
Diplomático Single Vintage 2007, Cihuatán Alux, English Harbour Port Cask Finish, Rum Shark Dominicana 2011 SV Barrel 1