Skotská whisky jednosladová z palírny na ostrově Arran. Speciální limitovaná edice k roku 2008 v počtu 5760 ks. Takzvaný Cask Strength Program dává Arran maltům jinou dimenzi. Pečlivě vybírané řady jednosladových Arran Whisky jsou znovu plněny do sudů vybíraných po celém světě u renomovaných výrobců vín. Po dokonalém snoubení je výrobek v omezených nákladech lahvován. Každý rok jsou takto vyrobeny čtyři úpravy – „finishe“. V minulosti to byly například Calvados Cask, oceněný v roce 2005 na IWSC v Londýně stříbrnou medailí a označením Best in Class, Champagne nebo St. Emilion Grand Cru. V tomto roce to jsou Pomerol, Pinot Noir, Amontillado Sherry a Blaufrankish Cask Fini.
The Arran Malt nakupuje slad z velkosladoven (Baird´s Malt). Používají ječmen odrůdy Optic. Při sladování se vůbec nepoužívá rašelinný kouř. Kvasné kádě jsou vyrobeny z oregonských borovic a každá pojme celou dávku sladiny (15 000 litrů). Po přidání 50 kg kvasinek probíhá kvašení, které zde trvá 52 hodin a jehož výsledkem je kvas o přibližné síle 9% alkoholu. Poté prochází kvas prvním pálením v kotlíku zvaném „wash still“ s kapacitou 7 100 litrů.
Po šestihodinovém pálení se získá 1 775 litrů alkoholu, který se smíchá s „úkapem“ (alkohol z počátku a konce pálení o objemu cca 1 920 litrů) z druhé destilace na celkových 23% alkoholu. Tato směs se nazývá „low wines“ a postupuje do konečné fáze destilace, probíhající v „spirit still“, které mají objem 4 300 litrů a plní se přibližně na 3 700 litrů. Výsledkem je zhruba 750 litrů alkoholu o síle asi 68%. Tento výsledný produkt destilace se naředí místní vodou na 63,5% a plní se do sudů, aby po letech zrání (podle zákona minimálně 3 roky, ale v praxi 10, 12 i více) dal vzniknout špičkové skotské single malt whisky. V The Arran Malt používají pro stárnutí sudy po americkém bourbonu (200 litrové) či pro speciální produkty po španělském shery (250 litrové).