Aberlour 12 Years
Aroma: velmi jemné a zaoblené s ovocným (jablečným) nádechem. Chuť: výrazně odráží zralost po sherry s ovocným aroma. Dokončení: hřejivé, mocné, s náznakem kouře a jemné štiplavosti.
Aroma: velmi jemné a zaoblené s ovocným (jablečným) nádechem. Chuť: výrazně odráží zralost po sherry s ovocným aroma. Dokončení: hřejivé, mocné, s náznakem kouře a jemné štiplavosti.
Aroma: Omamná vůně směsi koření, pralinek a pomeranče, v harmonii s výraznými podtóny sherry oloroso. Chuť: Tělnatá a krémová, pomeranč, černé třešně,
Hodnocení whisky podle výrobce: Aroma: měkké, velmi aromatické s nádechem medu a citrónu. Chuť: sladká, svěží, ovocná
AnCnoc ‚flaughter‘ (46%, OB, peated, 14.8ppm, 2014) Four stars‘The Flaughter spade is used to remove
Vzhledem k inspiraci ze svých několika posledních verzí, je to whisky, zabývající se historií , jak si sáhnout hluboko do rašelinišť Islay.
Limitovaná edice pro rok 2014 bude na světlo světa vpuštěna přesně 31. května 2014. Tento sladový
Nové plnění nahrazující vyprodaný Ardbeg 1990 Airigh Nam Baist, pojmenované po nebezpečném víru u pobřeží Islay –
Vyjímečná lahev lahvovaná ku příležitosti nové odvážné limitované edice. Výtečná, silně kouřová lahvovaná v síle 49%
Hodnocení whisky podle M. Jacksona (Whisky Magazin) Aroma: podehtované lano. Chuť: dehtová, medicínská, mořské řasy,
Hodnocení whisky podle výrobce: Aroma: bohaté – vánoční koláč, ořechy, fialky, a cedrové a borové jehličí, doutnající uhlíky, naolejovaná…
Pálení whisky má ve Skotsku dlouhou tradici a o prvopočátcích výroby není mnoho dochovaných informací. První dostupné údaje o várce jsou z konce 15. století, přesněji z roku 1494, kdy je v královských účetních knihách uveden prodej ječmene klášteru za účelem výroby aqua vitae. Míní se, že vaření dorazilo do Skotska z Irska někdy v 6. století. Přesný rok však není znám. V 19. století napomohl technickému rozvoji palíren pokrok dopravy a infrastruktury, základní způsoby varu však zůstaly stejné.
… nebo také jen „Skotská“ je whisky, která je destilována výhradně a jen ve Skotsku, a to za jasně určených podmínek a zákonů týkajících se výroby tohoto druhu alkoholického nápoje. Skotská je světoznámý druh whisky, který se vyváží do celého světa a je odborníky uznávaná jako jedna z nejlepších druhů. Dlouhá historie výroby (pálení) spolu se skotskou kulturou, kam whisky neodmyslitelně patří, zajišťuje dlouhodobý kvalitativní standard. V současnosti jsou nejznámější dvě verze skotské whisky – čistá sladová (single malt) a míchaná (blended).
Single malt se obilí namáčí v pramenité vodě, která má svůj vliv na charakteristiku destilátu (tóny rašeliny, tóny vřesu). Zvlhlý ječmen se nechává tradičním způsobem naklíčit na tzv. malting floor (sladová podlaha), i když dnes už mnoho výrobců používá mechanizované linky na sladování. Během klíčení se škrob v zrnu mění na cukr, a vzniká tak syrový materiál na kvašení. Po vyklíčení se obilí vysuší, což také ovlivňuje chuť nápoje. Vysušené obilí nebo slad se pak pomele a zalije horkou vodou. Tato obilná tekutina se přečerpá do nádrže, kde se do ní přidají kvasinky a kvasný proces může začít. Vykvašená tekutina, nazývaná také wash, je základem pro destilaci single malt whisky.
Máte–li zájem o rezervaci,
zavolejte nám na telefon:
Rádi Vás u nás uvítáme.
ARDBEG
AUCHENTOSHAN
AUCHROISK
BALVENIE
BENROMACH
BLADNOCH
BLAIR ATHOL
BOWMORE
BRUICHLADDICH
DAILUAINE
DALMORE
EDRADOUR
GLENDRONACH
GLEN ELGIN
GLEN GARIOCH
GLENGOYNE
GLENGYLE
GLENMORANGIE
GLENROTHES
HIGHLAND PARK
ISLE OF ARRAN
KILCHOMAN
KNOCKDHU
LAPHROAIG
LONGMORN
MACALLAN
MORTLACH
OLD PULTENEY
SPRINGBANK
TALISKER
TAMDHU
TOMINTOUL